1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нов пътеводител за румънските туристи, пътуващи в България

Нов пътеводител за румънските туристи, пътуващи в България

По официална статистика през последните две години средно над 1 млн. румънски туристи годишно посещават България

Нов пътеводител ще улеснява румънците при избора им на място за почивка и пътуване в България. За да привлекат повече румънски туристи и да направят страната ни по-позната за северните ни съседи, български организации се обединяват в създаването на адаптиран за румънци проект, включващ печатно и електронно издание, каквито не са правени досега. Информацията е от пресцентъра на община Русе.

Подробна информация за туристически обекти, представяне на забележителности, места за настаняване и всичко, което може да бъде от полза и да е интересно за пътуващите в България румънци, може да се намери в новосъздадената информационна база. За адаптирането към предпочитанията на съседите ни издателите се доверяват на румънски консултанти и партньори. Изданието е в отговор и на нарастващия интерес от страна на румънските туристи към България и на явната необходимост от универсален информационен справочник при пътуванията им в страната. Проектът има мисията да представи по атрактивен начин разнообразните възможности за туризъм и отдих в България.

Във връзка с подготовката на информационната система Румъно-Българският бизнес портал (RBBP.EU) и ФОКС група ЕООД стартират кампания за регистрация на български туристически обекти и фирми от туристическия бранш в луксозното печатно издание „Пътеводител на румънските туристи в България” и интернет портал TURISMINBULGARIA.RO.

Печатното издание и интернет страницата ще бъдат изцяло на румънски език. Пътеводителят ще се разпространява безплатно в Румъния, като премиерата му ще бъде на Пролетното туристическо изложение в най-големия румънски панаирен център Ромекспо от 10 до 13 март 2011 година. Проектите се реализират с подкрепата на Посолството на Република България в Букурещ.

По официална статистика през последните две години средно над 1 млн. румънски туристи годишно посещават България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.