1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нов завод за екологично чисто гориво отвори врати в Разлог

Нов завод за екологично чисто гориво отвори врати в Разлог

Собственик е италианската компания "Проджетто Еколоджиа"

Нов завод за екологично чисто гориво отвори врати в Разлог, съобщиха от общината. Собственик е италианската компания "Проджетто Еколоджиа". В завода за пелети ще работят 45 души.

Пелетът е екологично чисто гориво, което се произвежда от отпадъците от преработването на дървесината (дървени изрезки и стърготини), обясниха от общината. Тази сурвина е търсена и ценена на европейския пазар. Чрез производството на пелети се оползотворяват и преработват всички дървесни отпадъци, което води до създаване на един завършен цикъл, щадящ околната среда, категорични са от италианската фирма.

Това не е първият завод за производство на пелети в Разлог. Първият отвори врати още през 2006 година, но собствениците му го определят по-скоро като "експеримент”. Към края на 2008 година италианските инвеститори решават да построят новата фабрика. Сега те похвалиха инвестиционния климат в общината, който е помогнал за откриването на новия завод.

От своя страна кметът на Разлог Красимир Герчев коментира, че 45-те нови работни места ще помогнат за намаляването на безработицата в региона, пише inews.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.