1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нова онлайн карта ще следи за еконарушения

Нова онлайн карта ще следи за еконарушения

Получените сигнали ще се препращат към отговорните институции

Нова онлайн карта ще следи за еконарушения, а получените сигнали ще се препращат към отговорните институции стана ясно на днешната конференция "Еко мрежа България". Целта на картата е да се отговори възможно най-бързо на подадените сигнали. Работата на сайта ще се подпомага от екип от правни и научни специалисти, които ще могат да реагират с консултации по случаи на възникнали заплахи за околната среда. Интернет страницата ще позволява и навременната обмяна на информация за вероятните нарушения по места между различните екоорганизации. Картата ще представя добри и лоши примери, придружени със снимки, графики, видео и друга експертна информация.

Създаването на сайта се осъществява по проект "Еко мрежа България", като идеята е да подобри обмена на информация между българските екоорганизации. Проектът цели още да обедини работата на природозащитниците в три приоритетни области – опазване на защитените зони, намаляване на промишленото замърсяване, по-ефективно управление на битовите отпадъци.

Проектът е на стойност 200 хил. евро, финансира от Германската фондация за околна среда и се осъществява от Института за регионална география Германия. Българските партньори са информационната мрежа Bluelink и Българска фондация "Биоразнообразие".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.