1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нови 130 пикник маси ще радват туристите на Витоша

Нови 130 пикник маси ще радват туристите на Витоша

Те са предоставени на Дирекцията на Природен парк „Витоша” от „Карлсберг” България

Нови 130 дървени маси с пейки за пикник ще бъдат поставени в следващите седмици в подножието на Витоша. Те са предоставени от „Карлсберг” България на Дирекцията на Природен парк „Витоша”, като общата стойност на дарението е 30 хиляди лева. Масите ще бъдат позиционирани в 13-те населени места в полите на планината – Бистрица, Боснек, Бояна, Владая, Драгалевци, Железница, Кладница, Княжево, Мърчаево, Рударци, Симеоново, Чуйпетлово и Ярлово. Приоритетно те са разпределени в близост до началото на основни туристически маршрути и пътеки. Така ще могат да се използват както от местното население, така и от туристите.

Първите маси от дарението бяха предоставени символично от главния изпълнителен директор на „Карлсберг” България г-н Габор Бекефи на директора на Природен парк “Витоша” г-жа Снежана Петрова и съответно предадени на кмета на Бистрица г-н Николай Гюров.

“Тези 130 маси имат своята история. За нас нямаше по-естествено нещо от това да ги предоставим на хората, като част от хубавата българска традиция, хората да се събират и да споделят хубавите моменти заедно. Сега те могат да го направят по най-добрия начин – сред природата”, заяви Камен Алексов, маркетинг директор на компанията дарител.

На събитието, което се състоя в събота, присъстваха всички кметове на населените места в полите на парка, кметът на Перник – Росица Янакиева, кметът на Самоков – Владимир Георгиев и представители на Изпълнителна агенция по горите. Новите пикник маси бяха използвани за първи път от стотици граждани и гости на Бистрица, които се радваха на хубавото време, освежаващи напитки и изпълнението на групата за автентичен фолклор „Бистришките баби”, включена в Списъка на шедьоврите на световното нематериално културно наследство на ЮНЕСКО.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.