1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нови директори на националните паркове ще бъдат избрани до края на седмицата

Нови директори на националните паркове ще бъдат избрани до края на седмицата

Снимка:

Това съобщи екоминистърът Искра Михайлова

Нови директори на националните паркове ще бъдат избрани до края на седмицата. Това съобщи екоминистърът Искра Михайлова. Старите шефове на парковете бяха освободени през август, като основният мотив за това бяха неефективно изпълнение на проектите по ОП "Околна среда", пише "Новинар".

Освен директорите на парк "Рила", "Пирин" и "Централен Балкан", бяха освободени и ръководителите на 16 регионални инспекции по околна среда и води, както и на четирите регионални басейнови дирекции за управление на водите. През септември бе обявен конкурс за нови началници.

Междувременно Искра Михайлова съобщи, че до края на година може да има нов изпълнител и нов план за управление на парк „Пирин”. Министърът на екологията взе участие в пресконференция по случай 30 г. от вписването на Национален парк "Пирин" в списъка на природното и културно наследство на ЮНЕСКО.

"Винаги съм казвала, че най-доброто решение за парк "Пирин" и за буферните зони е да има нов план, който да бъде обект на обществено обсъждане", заяви още Михайлова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.