1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Новородени лъвчета и мармозетки са атракцията в столичния зоопарк

Новородени лъвчета и мармозетки са атракцията в столичния зоопарк

Свободно из зоопарка се разхождат пауни и египетски гъски

Премахнати са глутниците бездомни кучета около зоопарка в София, които в началото на годината нападнаха и убиха четири лопатарки, осем муфлона и една сърна. Това каза директорът на зоологическата градина д-р Иван Иванов, цитиран от Дарик. Той изрази надеждата си през наближаващата зима да няма подобни инциденти.

Бездомните кучета се събират на глутници и стават агресивни през най-студените зимни дни, така че големите опасности от нови нападения са именно тогава, припомни Иванов. По думите му обаче сега оградите на зоопарка са укрепени и ремонтирани.

Иванов обясни още, че през изминалите седмици има голям интерес към столичната зоологическа градина заради хубавото време и новородените животинки там, които вече са на месец. "Най-интересното нещо в зоопарка са новородените мармозетки. Досега в нашата зоологическата градина не са се раждали мармозетки. Две, които са в много добро състояние, весели, игриви, не обичат да се делят от майка си. Също имаме две новородени лъвчета, но за пола мога да кажа чак след два месеца, когато ще има видими полови белези. Пуснали сме пауни и египетски гъски, които се разхождат свободно из зоопарка", каза още Иванов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.