1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Обединени земеделци настояват за широк обществен дебат за българската гора

Обединени земеделци настояват за широк обществен дебат за българската гора

Дебатът за опазването на зеленото злато на България е крайно необходим

В Седмицата на гората призовава за изработване на дългосрочна стратегия за устойчиво управление и развитие на българската гора.

ПП Обединени земеделци предлагат широк обществен дебат, който да набележи ефективни мерки за борба с незаконната сеч, контрабандата на дървесина и своевременно залесяване на обезлесените територии. В него трябва да бъдат чути гледните точки на всички заинтересовани страни – обществеността, администрацията, производството и горскостопанската наука.  

От Обединени земеделци заявяват, че дебатът за опазването на зеленото злато на България е крайно необходим и не търпи отлагане. За нас гората не е само източник на дървен материал. 

Тя е стратегически ресурс на държавата, свързан и с развитието на туризма, земеделието, опазването на околната среда и здравето на нацията. Много съществена е ролята на гората и за противодействие на климатичните промени и намаляване на катастрофалните последици от водните бедствия. 

От ПП Обединени земеделци призовават за стриктно спазване на плановете за управление на горите и ефективен контрол на всички нива на базата на съвременните технологии. Необходими са дългосрочни, а не временни решения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.