1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Облачността ще намалее, сутринта все още ще превалява в североизточните райони

Облачността ще намалее, сутринта все още ще превалява в североизточните райони

Максимални температури - между 19 и 24°

Днес сутринта все още ще превалява в североизточните райони. Над останалата част от страната облачността ще намалее, временно и до слънчево. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони ще превали краткотрайно, ще прегърми. Ще духа слаб и умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури - между 19 и 24°. В София - 19°, съобщи агенция КРОСС.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месец май.

Над планините преди обяд облачността ще е разкъсана, временно до слънчево. През втората половина от деня и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 13°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието облачността ще се разкъса, но сутринта по северното крайбрежие все още ще вали дъжд. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха - между 19 и 23°. Температурата на морската вода е около 18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.