1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Обновления и ремонти в свободната паркова зона на Сандански

Обновления и ремонти в свободната паркова зона на Сандански

Това планира през тази година Общинската администрация в курортния град

Редица обновления и ремонти в свободната паркова зона на Сандански планира през тази година Общинската администрация в курортния град. В парковото място ще бъде изграден детски кът в битов стил - дървени масички, пънчета, оформени за сядане и пейки, предаде Дарик радио.

Водното колело срещу езерото ще бъде ремонтирано и обновено, като се планира да се създаде кът и за по-възрастните. Там те ще могат да играят шах, карти и табла. Всички пейки ще се ремонтират и боядисат отново в различни цветове, което ще подчертае прекрасната природа и красота на парка. Ще бъдат поставени нови кошове за боклук и съдове за сметосъбиране, информират от пресцентъра на Общината.

Мостовете над река Санданска Бистрица също ще бъдат ремонтирани. Старите метални въжета и дъските ще бъдат заменени на всички мостчета, за да се гарантира безопасността на гражданите при преминаването им.

Скалният кът  също ще бъде обновен, а растителността наоколо - освежена и подновена. Една от атракциите на парка – макетът на Пирин планина, ще се боядиса и отново ще върне блясъка си за радост на всички граждани и гости.

Сандански се гордее с уникалния си парк „Св. Врач”. Той дава отлични възможности за отдих и развлечения. Това е единственият парк в България с пясъчни алеи и заедно с варненската "Морска градина" е най-големият градски парк в България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.