1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Обособиха сектор за слепи мечки в парка за танцуващи мечки „Четири лапи” в Белица

Обособиха сектор за слепи мечки в парка за танцуващи мечки „Четири лапи” в Белица

В него в момента са настанени две мечки, които са доста възрастни

Сектор за слепи мечки е обособен в парка за танцуващи мечки „Четири лапи” в Белица. Това съобщи за радио “Фокус” Васил Мадолев-ръководител на екип в парка. В него в момента са настанени две мечки, които са доста възрастни. За да създадат подходящи условия на живот, от парка са им изградили специална бърлога, която е почти идентична с естествените, които мечките копаят.

Тъй като районът от парка, в който са настанени двете спели мечки, е относително беден на растителност, от парка са се погрижили обитателите му да могат „да си почиват на сянка”. Бърлогата е изградена изцяло от камъни и пръст, прилича на могила, декорирана е с дървени трупи, а „покривът” е затревен. Въпреки че настанените в сектора мечки са слепи, още на втория ден след изграждането на бърлогата са започнали да я обитават, обясни Мадолев.

От ръководството на парка се надяват, че по този начин, една от мечките, които обитават бърлогата, тази година ще заспи зимен зън. Въпреки че тя е над 20 години, досега нито веднъж не е заспивала зимен сън.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.