1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Обработват столичните паркове и градини срещу кърлежи и гризачи

Обработват столичните паркове и градини срещу кърлежи и гризачи

Преди пръскането тревата навсякъде ще се окосява

В Столична община започват първите за годината обработки на паркове и градини срещу кърлежи и гризачи. В плана фигурират всякакви зелени площи, включително зелените ивици по трасетата на градския транспорт, речните корита и гробищните паркове в София. Ще се пръска и срещу комари около реките и каналите, както и при езера и по-големи естествени и изкуствени водоеми, съобщиха от общината. 

Днес ще бъдат обработени зелените площи на Княжеска градина, градинката на Докторски паметник, Народна библиотека, парк "Заимов", парк "Гео Милев" и зелена зона на стадион "Герена". В графика за следващите няколко дни са Южен парк, Северен парк, Западен парк, Борисова градина и други по-малки зелени площи. Преди пръскането тревата навсякъде ще се окосява. 

Терените, на които се работи, ще бъдат обезопасени с предупредителни знаци и табели с информация за вида обработка, използвания препарат, карантинния период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. На интернет страницата на Столична община и на видно място в районните администрации ще се публикуват точните разписания на обработката и карантината.

Жителите на столицата могат да подават сигнали за кърлежи, гризачи, бълхи и други вредители на общински терени към районните администрации. Рисковите места ще се регистрират и там ще се пращат екипи за допълнителни третирания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.