1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Бургас стартира ежегодното голямо пролетно почистване

Община Бургас стартира ежегодното голямо пролетно почистване

За всички, които ще се включат в инициативата Общината осигурява чували и своевременно извозване на събраните отпадъци

Едновременно с настъпващата пролет Община Бургас стартира днес, 21 март ежегодното голямо пролетно почистване.

Разработена е подробна програма с конкретни мерки и действия. Тя включва мероприятия както за територията на града, така и за всички съставни селища. Програмата е  изготвена след предварителна пълна инвентаризация и заснемане на проблемните точки (нерегламентирани замърсявания). Всички те са включени в мероприятията по почистване.

Кметът на Бургас Димитър Николов призовава всички бургазлии, учебните и здравни заведения, административните служби, търговските обекти, производствените предприятия, по своя инициатива да отделят част от времето си, за да почистят в и около домовете и работните си места.

Програмата предвижда ръчно и машинно почистване на територии за обществено ползване, почистване на регули, дъждоприемни шахти, крайпътни терени, плажни ивици, измиване на улици, събиране и изнасяне на строителни, едрогабаритни и растителни отпадъци. Изготвен е конкретен график по дни за съответните жилищни комплекси, квартали и населени места.

Община Бургас призовава своите жители да се съобразяват с  графика за измиване в съответния район и да не паркират автомобилите си в зоната на мероприятието в определените часове.

За всички, които ще се включат  в Пролетно почистване' 2016, Община Бургас осигурява чували и своевременно извозване на събраните отпадъци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.