1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Пловдив получи 1.7 млн. лева от държавата за река Марица

Община Пловдив получи 1.7 млн. лева от държавата за река Марица

Финансиране получават общо 41 общини, които ще сключват договорите си по определен график

Зам.-кметът по Европейски политики и социални дейности Георги Търновалийски подписа договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по схемата за „Подкрепа за дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в градските агломерации".

По тази схема финансиране получават общо 41 общини, които ще сключват договорите си по определен график. Безвъзмездната финансова помощ по схемата възлиза на 40,5 млн. лв. Дейностите, предвидени за изпълнение в проектите, включват корекции на реки, изграждане на защитни диги или крайбрежни стени по речните и морските брегове, охранителни канали за защита на населени места от наводнения и др. Схемата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общо допустимите разходи по проекта на Пловдив за укрепване на р. Марица са в размер на 1 793 141 лв., от които 1 703 484 лв. е безвъзмездната финансова помощ, която общината ще получи, а 89 657 лв. , или 5% от общата сума, е собственият принос на общината, уточни Георги Търновалийски.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.