1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Враца е раздала 516 фиданки за озеленяване

Община Враца е раздала 516 фиданки за озеленяване

Пролетното почистване на града и селата започна миналата седмица

Община Враца е раздала безвъзмездно 516 фиданки за озеленяване в рамките на започналото пролетно почистване на междублокови пространства, градинки, училищни и частни дворове, съобщи БТА. Пролетното почистване на града и селата започна миналата седмица.

Кметът Николай Иванов изрази благодарност към държавното горско стопанство, предоставило безплатно 210 фиданки червен американски дъб за засаждане във Враца и още 100 фиданки акация, с които ще бъдат залесени крайградски терени. Той посочи, че през Седмицата на гората общината ще предостави още фиданки по заявка на домсъвети и граждани, така че новите насаждения да достигнат 2000 дръвчета.

Безвъзмездно ще се раздават декоративни храсти и цветя за облагородяване на обществени места и дворове, допълни Николай Иванов. Кметът на Враца благодари на гражданите и учениците за масовото включване в кампанията за пролетно почистване. Само за няколко дни са събрани и извозени 210 кубически метра отпадъци, натрупани през зимата. През следващите седмици ще започне и измиването на улиците и тротоарите в града, допълни той.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.