1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Огънят край софийското село Локорско е овладян

Огънят край софийското село Локорско е овладян

Пламъците обхванаха около 900 дка - 500 дка с иглолистна растителност и 400 дка сухи треви

Огънят край софийското село Локорско е овладян. Вероятната причина за него е човешка небрежност. Пламъците обхванаха около 900 дка - 500 иглолистна растителност и 400 дка сухи треви, съобщава dir.bg.

В 05.00 часа тази сутрин е обходен теренът на село Локорско и е установено, че няма горящи огнища, само на места са останали тлеещи натрупани дървета, които днес ще бъдат окончателно погасени, съобщиха от пресцентъра на Столична община и пожарната.

На място следят ситуацията екипи - има 10 автомобила на пожарната, три водоноски и два автомобила и служители на дирекция Обществен ред и сигурност към общината.

Кметът Йорданка Фандъкова отиде на място. Обстановката в района е спокойна, увери тя.

Още снощи огнеборците локализираха огъня, който заплашваше освен Локорско и близкото село Войняговци, но през цялата нощ останаха дежурни екипи - 9 пожарни автомобила с 46 пожарникари, 10 доброволци и 14 горски служители. Кметът на селото също е останал.

В цялата страна остава обявеният червен и оранжев код за възникване на силни, разпространяващи се на големи площи и трудни за овладяване полски и горски пожари. Индексът за пожароопасност е много висок – особено в Централна и Източна България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.