1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Около 1200 се очаква да бъдат регистрираните кучета на територията на община Бургас в края на годината

Около 1200 се очаква да бъдат регистрираните кучета на територията на община Бургас в края на годината

В момента 25 лева е годишната такса за притежание на куче

Около 1200 се очаква да бъдат регистрираните кучета на територията на община Бургас в края на годината. Това каза директорът на дирекция „Екология” Павлин Михов, предаде Агенция "Фокус".

„Ако приемем, че тези 1000 микрочипа, които общината предостави безплатно, са поставени, заедно с регистрираните преди това кучета, може би към края на годината ще имаме някъде около 1200 регистрирани кучета на територията на общината. Това е една значителна цифра, тъй като в предишни години броят на регистрираните кучета е в порядъка на 200-300”, каза още Михов. Регистрацията на домашните животни се извършва с поставянето на микрочип и попълването на регистрационна карта при ветеринарния лекар, не е необходимо регистрация да се извършва и в община Бургас.

Цените на микрочиповете са различни в зависимост от това кой е производителят им. Варират между 20 и 40 лева като стойност на самия микрочип. Цената на поставянето е в рамките на 10 лева. В момента 25 лева е годишната такса за притежание на куче, а каква ще бъде следващата година ще реши Общинският съвет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.