1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Откриват регионалното депо за отпадъци в Ловеч

Откриват регионалното депо за отпадъци в Ловеч

Вече е създадено и регионално сдружение за управление на отпадъците между общините Ловеч, Летница и Угърчин

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на Ловеч Минчо Казанджиев ще направят днес официалното откриване на регионалното депо за твърди битови отпадъци на общините Ловеч, Летница и Угърчин. Събитието е от 10.30 часа на площадката на депото.

Депото ще обслужва 68 хил. жители от населените места в трите общини. По информация на екоминистерството, изградени са първата клетка, съпътстващата инфраструктура (пътна връзка, водоснабдяване, елзахранване, пречиствателна станция) и стопанският двор. Този етап на депото струва 15 млн. лв., средствата са от държавния бюджет и Предприятието за управление дейностите по опазване на околната среда.

През миналата година на Ловеч бяха отпуснати субсидии от националния бюджет в размер на 2 млн. лв. за доставка на техника за обслужване на новото регионално депо. Вече е създадено и регионално сдружение за управление на отпадъците между общините Ловеч, Летница и Угърчин.

С реализацията на проекта ще се осигури екологосъобразно обезвреждане на цялото количество битови отпадъци, генерирани на територията на общините, включени в обхвата на депото, и изпълнение на ангажиментите на страната по европейската директива за депониране на отпадъците

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.