1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Паркинги за тежкотоварни автомобили могат да се изграждат и върху пустеещи земи

Паркинги за тежкотоварни автомобили могат да се изграждат и върху пустеещи земи

Общински терени трябва да се предоставят за изграждане в определен срок от време

Общински терени и пустеещи земи може да се използват за изграждане на необходимите паркинги за тежкотоварни автомобили. Това трябва да стане, преди въвеждането на ограничения за движението на тежкотоварни автомобили в почивните и празничните дни по пътищата на България, каза в интервю за Агенция “Фокус” Георги Петров, председател на Управителния съвет на АЕБТРИ.

Петров твърди, че такива проекти се изграждат в цяла Европа. „В Германия има изградени над 20 хиляди паркоместа, но в близките години е заложено да се направят още 30 хиляди. А в България има пътни отсечки, където няма абсолютно никакви паркинги, има отсечки, където има паркинги, в които няма никакви условия за сигурност, да не говорим условия за хигиена и т.н.”, коментира той.

По неговите думи – общински терени трябва да се предоставят за изграждане в определен срок от време на такива паркинги подобно на изградените в Германия. Те не се намират в конкретна близост до магистралата, а са примерно на километър извън нея. Това са пустеещи земи и по този начин се използва една евтина земя за една сериозна инвестиция, която трябва да бъде гарантирана в бъдещето и да гарантира спокойния превоз на товари, каза Георги Петров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.