1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Парниковите емисии, по време на климатичната конференция в Копенхаген ще бъдат компенсирани

Парниковите емисии, по време на климатичната конференция в Копенхаген ще бъдат компенсирани

Организаторите са отделили около 1 млн. долара от средствата за конференцията за нови фабрики в Бангладеш

Парниковите емисии, изхвърлени по време на климатичната конференция в Копенхаген през декември, ще бъдат компенсирани чрез замяната на 20 силно замърсяващи фабрики за тухли в Бангладеш с нови. Това предаде информационният сайт за климатичната среща на ООН.

Предполага се, че голяма част от емисиите на въглеродния диоксид и другите парникови газове да се получат заради пристигането на повечето делегати със самолет до Копенхаген. Организаторите са отделили около 1 млн. долара от средствата за конференцията за компенсиране на емисиите. Според спогодбата, заделените пари трябва да бъдат инвестирани в град Дака, столицата на Бангладеш, където 20 стари фабрики ще се бъдат заменени с нови, които са енергоефективни. Това ще спести повече от 50 000 тона въглероден диоксид годишно и ще подобри качеството на въздуха в града.

По време на конференцията в индонезийския град Бали през декември 2007 г. мнозина разкритикуваха ООН за огромното въглеродно замърсяване, нанесено на атмосферта, от хилядите полети със самолет на пристигналите делегати.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.