1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Първият подземен парк в света ще бъде открит в Манхатън

Първият подземен парк в света ще бъде открит в Манхатън

Снимка:

Специална фиброоптична технология ще пренася светлината

Дали ни харесва или не, бъдещето се е устремило с големи крачки към нас. В много отношения то дори вече е тук. Ето какво имаме предвид: след прочутия изкуствен плаж  в Япония и сюрреалистичния ски комплекс в Дубай подобно чудо ще се появи в Ню Йорк.

Става въпрос за истински парк със зеленина и всичко необходимо, който се намира под земята и ще бъде разположен на мястото на отдавна изоставено тролейно депо. Двамата архитекти, Дан Бараш и Джеймс Рамзи, в чиито глави се е родила тази леко налудничава идея, са нарекли проекта LOWLINE и вече са успели да демонстрират какво ще представлява усещането на специално посветена на проекта изложба. Тя се е случила в края на миналата година и е показала на практика как ще се чувства човек в подземния парк, пише gorichka.bg.

Основното предизвикателство разбира се е светлината – обикновени лампи не могат да дадат достатъчно енергия за организмите, които се хранят чрез фотосинтеза. Затова двамата фантасти, които са между другото и инженери, използват специална фиброоптична технология, каквото и да означава това. Тя, според описанията в сайта, хваща светлината от покривите на сградите над пространството и я пренася под земята.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.