1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пътуваща интерактивна изложба ще бъде открита в Бургаския регионален музей

Пътуваща интерактивна изложба ще бъде открита в Бургаския регионален музей

Тя е посветена на Годината на глухаря и е организирана от БФ „Биоразнообразие"

Пътуваща интерактивна изложба с атрактивното заглавие "Мечки и глухари, дивите кози - все по-рядко обитават нашите гори" ще бъде открита днес от 12:30 часа в залата на Природонаучната експозиция на Бургаския регионален музей. Тя е посветена на Годината на глухаря и е организирана от БФ „Биоразнообразие", предзаде Дарик радио.

Посетителите ще могат да научат любопитни подробности за живота, биологията и заплахите за тези три вида животни, които стават все по-застрашени и все повече намалява тяхната численост в горите, които обитават. С помощта на интерактивна уредба посетителите могат да определят на картата на България местата, където трите вида все още се срещат и тези, от които вече са изчезнали.

Част от изложбата са и пъзел с любимото меню на животните в "горския ресторант", изненадващи отговори, които се крият под капачета с любопитни въпроси и др. Децата ще могат да чуят гласовете на трите вида, както и да ги видят на красиви фотоси сред дивата природа. Най-малките ги очакват лабиринт и табла с народни приказки за трите животни.

Изложбата е създадена по проект на Българска Фондация "Биоразнообразие" и Сдружение „Биосфера" - Хасково, а в Бургас гостува по покана на Регионалния исторически музей. Тя ще може да бъде видяна до края на април, всеки делничен ден от 10:00 до 16:45 ч. в Природонаучния музей на ул. „К. Фотинов" 30.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.