1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пет трофейни глигана и един муфлон отстреляха германци и англичани в Девин

Пет трофейни глигана и един муфлон отстреляха германци и англичани в Девин

Таксата за отстрел при селектирания лов е 50 евро на животно

Пет трофейни глигана и един муфлон отстреляха германски и английски ловци за месец в Държавна дивечовъдна станция “Извора” в Девин, съобщи директорът й Стоян Сарийски, цитиран от Агенция "Фокус". 4 от дивите прасета са улучени от германци, като мерникът на всеки един от тях е бил точен за две от животните, обясни той.

Трофеите са оценени с два златни и по един сребърен и един бронзов медал. За златен медал зъбите на глигана трябва да се над 26 см, каза Сарийски. Единият от немците е отстрелял и вълк, добави той. Група от четирима англичани пък е била на селектиран лов в дивечовъдната станция. За няколко дни те успели да отстрелят 40 животни. Повечето от тях са стари диви свине или малки приплоди, посочи Сарийски. Между тях обаче има и глиган с бивни – 28 см за златен медал, както и муфлон с рога 75 см за бронзов медал.

Таксата за отстрел при селектирания лов е 50 евро на животно. При трофейните животни обаче се плаща между 5000 и 6000 евро, като ловецът може да вземе със себе си само трофея от животното – бивните от глигана или рогата от муфлона, обясни още Сарийски.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.