1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пловдив става цветна градина през пролетта

Пловдив става цветна градина през пролетта

Всички кръгови кръстовища в града ще бъдат зацветени

Над 1 милион цветя ще бъдат засадени допълнително на територията на Пловдив през пролетта, обяви директорът на ОП „Градини и паркове" Иван Георгиев. Освен това в разсадника на Рогошко шосе има готови за залесяване 700 дръвчета, произведени от самото предприятие, както и 200 000 декоративни храста.

Всички кръгови кръстовища в града ще  бъдат зацветени, увери директорът на „Градини и паркове". Той подчерта, че след дълго прекъсване, специални грижи ще бъдат отредени за занемарените памтетници, като в бюджета на предприятието е заложена и пълна реконструкция на езерцето с мечката в Цар Симеоновата градина, чиято ВиК система е неизползваема към този момент. През изминалата година предприятието за озеленяване е обработило 3500 повече дървета, отколкото през 2009-а, обясни още Иван Георгиев.  

Другата новост е, че през тази година зелените площи в града ще бъдат ограждани с бетонни пътни ограничители. Колчетата и кълбетата няма да позволяват на недобросъвестните шофьори да паркират в зеленината, обясни д-р Георгиев. Той и заместник-кметът Александър Константинов предупредиха, че продължават кражбите на елементи от системите за напояване. Константинов припомни, че законите изискват през лятото 272 тръбни кладенеца, от които се полива зеленината, да бъдат регистрирани и лицензирани от Басейнова дирекция, като най-вероятно ще бъдат прехвърлени на „Градини и паркове".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.