1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Подновяват дебата за мораториум върху шистовия газ

Подновяват дебата за мораториум върху шистовия газ

Парламентът ще гласува днес по предложените от няколко парламентарни групи забрани за проучванията и добива на шистов газ в страната

Парламентът ще гласува днес по предложените от няколко парламентарни групи забрани за проучванията и добива на шистов газ в страната.

Сред предложенията, които ще бъдат дискутирани, са законопроектът на БСП за забрана на проучванията и добива, както и предложените от Атака и РЗС мораториуми. Ще бъде разгледан и проекто-мораториумът на ГЕРБ за тотална безсрочна забрана за прилагането на хидравлично разбиване (фракинг) при проучванията и добива на нефт и газ в страната.

По-късно днес в София отново ще се състои протест - срещу допускането на проекти за шистов газ и срещу планираните от управляващите промени в закона за горите. Организаторите на протеста призоваха демонстрантите да оставят всякаква агресия вкъщи и да си донесат добрите намерения, и обявиха, че няма да пречат на движението, пише "Дневник".

Протестиращите се събират в 18 часа на паметника на Патриарх Евтимий (Попа), ще минат по "Граф Игнатиев" и Раковски. Крайната спирка на демонстрацията е паметникът на Цар Освободител пред парламента.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.