1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пореден протест организират привържениците на идеята за изграждане на втори кабинков лифт в Банско

Пореден протест организират привържениците на идеята за изграждане на втори кабинков лифт в Банско

Движението ще бъде блокирано за около половин час

Пореден протест организират привържениците на идеята за изграждане на втори кабинков лифт в Банско. Той ще започне в 16.00 часа, като и днес се предвижда блокада на пътя, която ще бъде на входа на общината. "Очакваме в протеста да се включат около 500-600 души", заяви председателят на Инициативния комитет, организиращ протестите, Малин Бистрин, цитиран от Дарик радио.

По думите му движението ще бъде блокирано за около половин час. Протестиращите настояват за промени в плана за управление на Национален парк "Пирин".

Протестните действия на жителите и гостите на Банско започнаха в края на миналата година, като те бяха подкрепени от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

По-рано този месец пък кметът на Банско Георги Икономов се срещна и с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който обеща да съдейства за решаване на проблема. В рамките на протестите, участниците в тях нееднократно заявяваха готовността си да пренесат действията си в София.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.