1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Повече от 100 котки на изложба във Варна

Повече от 100 котки на изложба във Варна

Събитието се организира за втора поредна година от Съюза на фелинолозите в България

Над 100 котки от различни породи ще бъдат представени на международна лицензирана изложба в Двореца на културата и спорта през април. Събитието се организира за втора поредна година от Съюза на фелинолозите в България.

Сред породите, които посетителите ще могат да видят, са британска, европейска късокосместа, девон-рекс, сфинкс и шотландска клепоуха.

Животните ще бъдат оценявани от двама съдии в 12 категории. Възможност да се изяват ще имат и котките, за които собствениците на притежават сертификат за родословие. Стопаните ще имат шанс да получат експериментално родословие, в което домашният им любимец да бъде вписан като първо поколение. Това може да се случи единствено, след като съдиите преценят дали котката притежава присъщите характеристики на своята порода.

Таксата за участие на ден за членовете на Съюза на фелинолозите в България е 25 лева, за  другите участници е 35 лева. В чест на китайската нова година на заека и котката до участие ще се допускат и декоративни зайци. Техните собственици ще трябва да заплатят такса от 10 лева.

Изложбата ще се проведе на 16 и 17 април в зала 20 на Двореца на културата и спорта. Ще бъде открита за посетители в 16.00 часа. Входът ще бъде 2 лева, а за деца до 7 години-1 лев.


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.