1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Повече соларни панели искат Зелените в Бавария

Повече соларни панели искат Зелените в Бавария

Новите правила предвиждат инсталациите да се строят на определено разстояние от жилищни сгради

Всички страни и правителствени сгради в Бавария да имат соларни панели за производство на електричество. Това искат Зелените в най-голямата по площ германска провинция.


Идеята зад това искане е да се засили производството на електроенергия от възобновяеми източници и по този начин да се намали вредното влияние на конвенционалните централи върху климата. "Трябва да се сложи край на бездействието по отношение опазването на околната среда", смята Лудвиг Хартман, председател на групата на Зелените в баварския парламент.

Освен това, екоактивистите настояват баварското правителство да отмени наскоро въведените ограничения за изграждането на ветрогенератори. Новите правила предвиждат инсталациите да се строят на определено разстояние от жилищни сгради. За по-ефективно използване на възобновяемите енергийни източници, Зелените предлагат държавата да инвестира в нови акумулиращи мощности за съхранение на електричеството.

Освен това, те настояват да се спре предвиденото разширение на мюнхенското летище, като спестените по този начин средства да се вложат в подобряването на обществения транспорт в селските райони на провинцията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.