1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ПП Обединени земеделци призовава държавните институции и местната власт да обединят усилията си в борбата с бедствието

ПП Обединени земеделци призовава държавните институции и местната власт да обединят усилията си в борбата с бедствието

Правителството трябва да поеме своята отговорност

Националното ръководство на ПП "Обединени земеделци" изказва най-искрени съболезнования на близките на загиналите в наводненията у нас. Трагедията във Варна и Добрич, във Велико Търново и другите бедстващи райони потресе всички ни!

Споделяме скръбта на семействата, загубили свои близки в битката с водната стихия. Заедно с тях и с всички българи съпреживяваме този тежък момент. Вярваме, че близките на загиналите ще превъзмогнат огромната болка. 

Призоваваме всички институции да обединят усилията си за намиране на дългосрочни и превантивни решения, за да не се повтарят подобни трагедии. В сполетялото ни бедствие възникват големи въпроси към всички, които  отговарят за стопанисването и поддържането на водни съоръжения в страната, заявяват от ПП "Обединени земеделци" в прессъобщение до медиите.

Управлението на това национално богатство трябва да бъде реализирано на базата на адекватна държавна стратегия за хидромелиорациите и водните ресурси, която за съжаление не е сред приоритетите и на тези управляващи.

За съжаление поредната кризисна ситуация показва, че отговорните власти не са си направили изводи от предишни години, когато водната стихия отново ги изненада и постави пред свършен факт.

Докато днес, в този критичен момент, националните институции и местната власт воюват помежду си и взаимно се обвиняват в бездействие и несвършена работа, хората бедстват и очакват адекватни и бързи реакции от тяхна страна. Време е да престанем да си играем на виновни и невинни.

Основната задача на държавното управление не е да ликвидира последиците от бедствията и кризите, а да ги предвижда и предотвратява. Потопът, които помете десетки къщи и взе човешки животи, е плод и на безхаберие, безотговорност и некомпетентност. Правителството трябва да поеме своята отговорност и да спре порочната практика да се оправдава само с природни фактори и предишни управления!

Призоваваме всички членове и симпатизанти на ПП Обединени земеделци, както и всички български граждани да се включат в дарителската акция за набиране на средства за пострадалите от водното бедствие райони, подчертават още в съобщението от националното ръководство на партията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.