1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Пред Народния театър „Иван Вазов” беше открита изложба на детски рисунки на тема „Биоразнообразие”

Пред Народния театър „Иван Вазов” беше открита изложба на детски рисунки на тема „Биоразнообразие”

Инициативата е подкрепена от „Байер КропСайанс”

От 23 септември до 7 октомври пред Народния театър „Иван Вазов” в столицата, ще бъдат изложени рисунките на победителите от 19-тия Международен конкурс за детска рисунка на тема „Биоразнообразие”. Конкурсът се организира от Програмата за опазване на околната среда на Обединените нации, фирма „Байер КропСайанс” и от Столична община.

По думите на г-н Ренато Келер, управляващ директор в „Байер КропСайанс” България, това е един глобален проект, в който са участвали деца от 95 страни по света с 3 млн. техни рисунки. Повече от 100 деца от цяла България също изпратиха свои картини, чието послание е „Да спасим нашата планета – тя е единственото, което имаме”.

Международният конкурс за детски рисунки е основан през 1991 г., организиран от „Байер КропСайанс” и Програмата за опазване на околната среда на Обединените нации. Двете организации са партньори в световен план и са осъществили редица проекти, чиято цел е да се повиши съзнанието на младите хора в посока опазване на околната среда и насочване на общественото внимание към тези проблеми. „Байер КропСайанс” осигурява и допълнителна финансова помощ в размер на 1 млрд. евро годишно, както и нефинансова подкрепа.

Всеки гражданин на нашата планета трябва да поеме своята отговорност в тази кауза. Детските рисунки и желанията на децата са посланията за нас да положим всички усилия, за да живеем в един прекрасен свят.

Александър Бушермьоле – мениджър за България на „Байер КропСайанс” сподели, че ролята на фирмата в този съвместен проект с Обединените нации е да го популяризира по света и да го финансира.

Вижте видео.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.