1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Представят проекта за рехабилитация на ВиК мрежата на гр. Севлиево

Представят проекта за рехабилитация на ВиК мрежата на гр. Севлиево

Той се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова официално ще представи проекта за рехабилитация и разширение на водопроводната и канализационната мрежа на гр. Севлиево. На представянето ще присъства и министър-председателят Бойко Борисов. Стойността на проекта е 18,9 млн. лв. и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”.

Събитието е днес, 22 януари 2013 г., от 13.30 часа в заседателната зала на община Севлиево.

По проект е предвидено изграждане и рехабилитация на около 15 км канализационна и 4,5 км водопроводна мрежа, което ще доведе до намаляване на загубите на питейна вода и ще премахне  ограничението във водоподаването. Наред с това ще се оптимизира  и работата на градската пречиствателна станция за отпадъчни води в града, вследствие на което ще се подобри опазване чистотата на река Росица, която е основният водоприемник на отпадъчните води на града.

По приоритетна ос 1 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в населени места” са договорени близо 3,95 млрд. лв. (155,56% от средствата за сектора). От тях са изплатени  над 456,9 млн. лв. В изпълнение са 136 проекта на стойност 3,74 млрд. лв. Успешно са приключили 94 договора на стойност 128,9 млн. лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.