1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Предстои повдигане на обвинение на бракониерите, задържани в Девин

Предстои повдигане на обвинение на бракониерите, задържани в Девин

В момента продължават процесуално-следствените действия, за да се установи кой от 13-те души е убил едрия дивеч - сръндак, кошута и две сърни

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано в Районна прокуратура-Девин по случая с 13-те бракониери, заловени с 200 килограма месо в неделя. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Смолян Иван Спиров, предаде Агенция "Фокус".

Той обясни, че в момента продължават процесуално-следствените действия, за да се установи кой от 13-те души е убил едрия дивеч - сръндак, кошута и две сърни. Спиров отбеляза, че е установено мястото на незаконния лов, като са открити следи на местопрестъплението.

В този период от годината отстрелът на този вид животни е забранен, а и самите ловци са нямали разрешителни за лова им, заради което убийството им е престъпление. До момента са извършени редица претърсвания и изземвания, иззето е и месото, заедно с оръжието. До момента няма привлечени обвиняеми, но предстои най-късно утре такива да има. Предстоят и експертизи. Спиров отбеляза, че спрямо полицая, заловен с бракониерите, няма по-особено производство в момента, но ако се съберат доказателства, че той също е извършил престъпление, тогава процедурата е по-различна.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.