1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Предстоят няколко истински пролетни дни

Предстоят няколко истински пролетни дни

От днес, 11 март, започва значително покачване на температурите

Последният работен ден от седмицата ще е много слънчев и сравнително топъл. От днес, 11 март, започва значително покачване на температурите и ни очаква пролетно време поне за седмица, предаде БГНЕС.

Дневните температури ще се повишат до 12-13 градуса, а в крайните югозападните райони до 15-16 градуса. Поне четири-пет дни ще продължи запролетяването -  следват дни без валежи, огрявани само от топли слънчеви лъчи.

От Националния институт по метеорология и хидрология към БАН обаче предупреждават, че през втората половина на следващата седмица все пак ще превали дъжд. Студени и ветровити дни като тези от последната седмица не се очакват, но все пак не трябва да забравяме, че месец март променя настроенията си доста често. В града може да не ни трябват дебелите зимни дрехи, но за планината те ще са ни все още необходими. Времето през почивните дни ще е подходящо за разходки и планински преходи.

На 21 март посрещаме астрономическата пролет, а последната събота срещу неделя на месеца, на 26-ти срещу 27-ти, в 3 часа през нощта, ще преместим часовниците си с един час напред.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.