1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Премахват незаконните обекти на язовир "Ивайловград" и на "Русалка"

Премахват незаконните обекти на язовир "Ивайловград" и на "Русалка"

От 195 проверени обекта на язовир "Ивайловград" 169 са незаконни

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) започва принудително премахване на незаконни обекти по язовир "Ивайловград", а също и по морските плажове "Несебър - южен" и "Каяк", попадащ в землището на с. Свети Никола - ваканционно селище "Русалка", съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Принудителното премахване на обектите на плажа "Каяк" е насрочено за 12 декември. Незаконните постройки на плаж "Несебър - южен" ще бъдат премахнати незабавно в изпълнение на заповед на заместник-началника на ДНСК и влязлото вече в сила окончателно решение на Административен съд - Бургас.

До 23 декември органите на ДНСК ще изпълнят и заповедите за принудително изпълнение на премахването на 25 незаконни строежа на територията на язовир "Ивайловград", които са в землището на с. Дъбовец, община Любимец, и в землището на с. Камилски дол, община Ивайловград.

До средата на януари ще бъдат изпълнени и заповедите за премахване на още пет от незаконните строежи на територията на язовира, които попадат в землището на с. Покрован, община Ивайловград, уточнява министерството.

Проверка на ДНСК, оповестена през февруари 2011 г., показа, че от 195 проверени обекта на язовир "Ивайловград" 169 са незаконни. Събарянето на част от тях стана през март.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.