1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Преобладаващите максимални температури утре ще бъдат между 10° и 15°

Преобладаващите максимални температури утре ще бъдат между 10° и 15°

Значителна ниска облачност ще има над Източна България

През нощта над по-голямата част от страната времето ще бъде предимно ясно, а през деня – предимно слънчево. Значителна ниска облачност ще има над Източна България, но само на отделни места по Черноморието е възможно да преръми. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик.

В часовете преди обяд на места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3° и 2°, по Черноморието – до 5-6°, а максималните – между 10° и 15°, в крайните югозападни райони до около 17°. За района на София минимална температура около минус 1°, максимална – около 13°.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност на места е възможно да преръми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 11°-14°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа предимно умерен, а по билата и временно силен вятър от север-североизток. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 12°, а на 2000 метра – около 7°.

В петък и събота времето ще бъде предимно слънчево. По-значителна ниска облачност ще има само над източните райони през първия ден. В сутрешните часове в низините ще бъде мъгливо. В неделя облачността ще се увеличи и над по-голямата част от страната ще бъде предимно значителна, без валежи. Температурите ще останат без съществена промяна; минимални между минус 2° и 3°, максимални между 11° и 16°, по-ниски в местата с трайна мъгла.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.