1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Приморско кандидатства с проект за изграждане на екопътеки

Приморско кандидатства с проект за изграждане на екопътеки

Парите, които се надяват да привлекат в общината по новия проект, могат да достигнат до 300 000 евро

Приморско ще кандидатства със свой проект по Оперативна програма „Регионално развитие за развитие на природни, културни и исторически атракции, пише econ.bg. Идеята е да се създадат възможности за удължаване на активния сезон извън летните месеци с разкриването на нови туристически обекти, които да предизвикват интерес целогодишно, съобщиха от общината.

До момента все още не са обособени достатъчно силно като пазарни ниши „селският", „еко-" и „културният" туризъм и това ще е посоката на развитие, заложена в стратегията на администрацията. Парите, които се надяват да привлекат в общината по новия проект, могат да достигнат до 300 000 евро и ще бъдат инвестирани в изграждане на екопътеки.

Новите туристически маршрути ще осигурят по-лесен достъп и по суша и по вода до района на резервата „Ропотамо", до природния феномен „Лъвската глава" и местността „Перла", както и до тракийското мегалитно светилище „Бегликташ".

След реализацията на проекта туристите ще имат удобно трасе и до старинния параклис „Парашкева", чиито добре запазени основи бяха открити при археологически разкопки преди пет години. Вече е изготвен и проект на арх. Коцев за реставрирането и възстановяването на християнския храм, който според прогнозите бързо ще се превърне в туристическа атракция.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.