1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Природен парк "Странджа" отпуска 320 хиляди лева за ремонт и разширение на сайта си

Природен парк "Странджа" отпуска 320 хиляди лева за ремонт и разширение на сайта си

Национална асоциация "Българско Черноморие": Сумите са силно завишени

Природен парк "Странджа" отпуска 320 хиляди лева за ремонт и разширение на сайта си, информират от Национална асоциация "Българско Черноморие", предаде Би Ти Ви.

Обществената поръчка е обявена на 11 март като част от проекта "Устойчиво управление и устройство на ПП "Странджа". Тя включва разширяване на сайта на парка, превеждането му на английски език, както и изграждане на цялостна система за електронно представяне и подпомагане на дейности с хардуерно и софтуерно обезпечаване на стойност 320 хил. лв. без ДДС.

Крайната сума с начислено ДДС става 384 хил. лв. "Интересно е, какво са намислили да правят в парк "Странджа" с такава извънземна техника и защо изобщо им е необходима тя?", питат от асоциацията.

По думите на Захари Савов, който е написал техническото задание за информационната система, сумата не е голяма. В нея се включват приложения за мобилни устройства за посетителите, научните работници и служителите на парка. За закупуването на техника са предвидени около 100 хил. лева – за специализирани сървъри и таблети. От асоциацията обаче твърдят, че сумите са силно завишени и дадоха пример с видеокарта, която според тях се използвала за холивудски продукции.

"По този начин ще направим достъпа до значимостта на парка с неговите дадености, за да могат повече хора да го оценят", обясни директорът на парка Петко Нанчев.

Въпреки че планът за управлението на "Странджа" е изготвен през 2003 година, той все още не е в сила. На фона на този факт Нанчев обеща, че няма да се допусне строителство в парка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.