1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Природозащитни организации и граждани излизат на протест срещу застрояването в Банско

Природозащитни организации и граждани излизат на протест срещу застрояването в Банско

Протестите ще се проведат в София, Варна, Бургас и Пловдив

Природозащитни организации и граждани излизат на протест срещу застрояването в Банско, съобщиха организаторите. Протестите ще се проведат в София, от 17.30 часа, със сборен пункт паметника на Патриарх Евтимий, откъдето шествието тръгва по ул. "Граф Игнатиев", "Раковска", "Цар Освободител" до Народното събрание в 18:30 ч.

Във Варна шествието е от 17:30 часа със сборен пункт община Варна. Протестното шествие ще премине през "Севастопол" до Драматичен театър "Стоян Бъчваров". В Бургас от 17:30 ч. ще започне шествието от пл. Тройката, през ул. "Александровска" - ул. "Богориди" - Морската градина, а в Пловдив - от 17.30 часа, след което ще има мирно шествие до община Пловдив.

Екоорганизации отправиха призив за търсене на отговорност за заграбените от концесионера на ски зона Банско 650 декара над позволеното в Национален парк "Пирин". Коалиция „За да остане природа в България” се присъединява към призива на граждани от София, Варна, Пловдив и Бургас, които настояват за запазване на природата, за справедливост и спазване на закона чрез пореден протест.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.