1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Продължава бедственото положение в Дупница и Кресна

Продължава бедственото положение в Дупница и Кресна

Значително са спаднали нивата на реките

Продължава бедственото положение в Дупница и в Кресна. Това съобщиха от Дирекция Гражданска защита" при МВР, пише dariknews.bg. Очаква се до обед бедственото положение в Дупница да бъде отменено, а в Кресна то ще продължи до 8 декември. Според „Гражданска защита", обстановката се нормализира и няма условия, които да налагат продължението на тези срокове.

Значително са спаднали нивата на реките. Продължава работата по възстановяване на главен път Е-79 София - Кулата в района на Кресненското дефиле. Агенция „Пътна инфраструктура" е мобилизирала цялата си налична техника за по-бързото възстановяване на пътя.

Спасителни екипи на „Гражданска защита" с тежка техника денонощно осигуряват нормалния трафик по обходния маршрут Гоце Делчев - Банско - Разлог - Предела - Симитли и обратно. По маршрута има стеснени пътни участъци, което създава опасност от възникване на задръствания. При първа възможност спасителни екипи от Благоевград и главна спасителна група от София ще подновят издирването на падналия товарен автомобил и тялото на шофьора.

Няма необработени сигнали за наводнени мазета и дворове в частни имоти. През изминалата нощ не са постъпвали нови сигнали за наводнения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.