Разнообразни атракции са подготвили участниците в предстоящите изложения в Международен панаир Пловдив

От 20 до 24 март дните на семейството, свободното време и хобито ще съчетаят бизнес и шоу

Разнообразни атракции са подготвили участниците в изложенията, които ще се проведат от 20 до 24 март 2013 г. в Международен панаир Пловдив. Това съобщиха от панаира. Дните на семейството, свободното време, хобито и модата съчетават бизнес и шоу, дават възможност за запознаване с много новости и за забавления. Над 700 експоната включва Националната трофейна изложба, представена от Съюза на ловците и риболовците в България. Посетителите може да ги разгледат в палата 7, а всички деца ще получат подаръци – ранички, мушами за риболов, козирки, съобщиха организаторите.

Това е една от най-атрактивните прояви в рамките на Международната изложба „Природа, Лов, Риболов 2013“, която се открива на 20 март. Разходки с пони за деца, демонстрации с ловни соколи, стрелба с лък и въздушна пушка, демонстрации с прабългарски оръжия са другите събития от програмата.

Най-големият бръмбар в света, наречен Голиат, може да се види в сбирката, предоставена от Природонаучния музей в Пловдив. Насекомото е с дължина 13 сантиметра. Освен него, са показани видове от цял свят, тропически пеперуди и минерали, добити в Източните Родопи. За любознателните ще има прожекции на филми, разказващи за животни и растения, и фотоси от новите модули на музея.

Уъркшоп за аранжиране на букети допълва изложението „Цветна пролет 2013“, започващо на 20 март. Работилницата за флорални декорации ще бъде отворена на 21 и 23 март в палата 3.

Емблематичната за световната мода улица „Монте Наполеоне” от центъра на Милано се пренася за три дни в Пловдив. Тя оживява от 22 март в палата 2 на панаира. Нестандартната визуализация е част от атракциите на 21-ия Италиански фестивал на красотата и прическата, заявиха организаторите от „Кристиян оф Рома груп“. Той ще бъде открит от струнен квартет „Интро” и балет „Елика” с шоуто „Ангели и демони”, част от конкурсната програма за грим. На същата тема трябва да творят и участниците в единия от двата раздела за прически. Във втория фризьори ще създават абитуриентска визия, за да дадат идеи за баловете. Ученическият конкурс за прическа е на тема „Етно пролет”. В света на модата отвеждат и ревютата, на които ще се показват нови колекции облекла, включително медицински и работни. На сцената в палата 6 своите дизайнерски идеи ще представят участници в Европейския панаир на социални предприятия и хора с увреждания от 21 до 24 март.

В събота и неделя са демонстрациите с кучета по послушание и преминаване през терен с различни препятствия. Сетът ще бъде на разположение на желаещите водачи с кучета от публиката, които искат да опитат тръпката, увериха от Българския републикански киноложки съюз. Той организира Международната киноложка изложба и Националния шампионат за български породи, съпътствани от демонстрацията, от признаване на породност и оценки за издаване на сертификати за родословие. Изложенията ще са отворени всеки ден от 9.00 до 18.00 часа, а в неделя – до 16.00 часа. Цената на билета е 2 лева за възрастни, за ученици, пенсионери и инвалиди – един лев.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.