Разследват ловните трофеи на президента Първанов

Снимка:

Между 10 000 и 30 000 евро се плаща за отстрел на животно

Парламентарната комисия „Антимафия“ ще разследва ловните трофеи на президента Първанов. Това обяви нейният шеф Валентин Николов. В Народното събрание е постъпил сигнал от подател, подписал се като Стефан Аврамов от София, с искане да бъде проучено кой финансира скъпото хоби на държавния глава.

"В досегашния Закон за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, член 20, президентът не беше под обсега на нашата проверка. Сега обаче законът ще бъде променен", обясни Николов.

"За нас не е важно от кого идва сигналът и той определено не е от Атака. Разпределил съм го към експертите. Щателно ще бъде проверена информацията, която сме получили. Ако има данни за корупционни действия, ние ще ги проверим", каза Валентин Николов.

Според него ловът е скъпо удоволствие. За пример той даде цените за отстрел на животно – между 10 000 и 30 000 евро. Президентът Георги Първанов е известен като страстен ловец. Скъпото му хоби е често обсъждано сред политици и медии.

През 2008 г. избухна международен скандал, след като стана ясно, че по време на посещението си в Узбекистан Георги Първанов е убил овен архар. Животното е защитено от Червената книга.

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.