1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ – Стара Загора провери сигнал за димене на депото за битови отпадъци на Казанлък

РИОСВ – Стара Загора провери сигнал за димене на депото за битови отпадъци на Казанлък

Дадено е предписание за продължаване на дейностите до пълното потушаване на дименето

В РИОСВ – Стара Загора тази сутрин е  постъпил сигнал за димене на отпадъци на Общинско депо за неопасни отпадъци – Казанлък. Незабавно на площадката на депото е направен оглед от директора на регионалната инспекция в Стара Загора, съвместно с кмета на община Казанлък, служители на районни служби «Полиция», «Пожарна безопасност и защита на населението» в град Казанлък и на Общинско предприятие «Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата».
 
При обхода е установено димене на ската на горния северен участък на депото, намиращо се в местността «Каракос», землището на село Черганово, община Казанлък. 
 
От община Казанлък на мястото е осигурена необходимата техника и са предприети всички действия по потушаване на дименето. Рано сутринта са започнали дейности по оросяване на димящите участъци и паралелно с това се извършва и запръстяване на отпадъците на целия участък на депото. Запръстяването продължава и към момента. 
 
Към 10:30 часа дименето на ската е силно редуцирано и не съществува опасност за здравето на хората.
 
РИОСВ – Стара Загора даде предписание на кмета на община Казанлък да продължат дейностите до пълното потушаване на дименето.
 
РИОСВ - Стара Загора
т. 042/692 213

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.