1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ глоби с 10 000 лв. Пловдив

РИОСВ глоби с 10 000 лв. Пловдив

По време на проверките е установено превишение на разрешената емисионна норма за прах на изпускащо устроийство

С 10 хил. лева е глобена община Пловдив за неизпълнени условия в комплексното разрешително на Депото за неопасни отпадъци и Инсталацията за биологично разграждане по закрит способ в Шишманци, съобщиха от РИОСВ, пише Dariknews.bg. Наказателното постановление е издадено след проверка на инспекцията.

По време на проверките експертите са констатирали, че са извършени промени в разположението на технологичното оборудване, преди операторът да е информирал екоминистерството, каквото е изискването на условие от комплексното разрешително.

Не са изпълнени и условията за извършване на собствени периодични измервания на емисии на вредни вещества, изпускани в атмосферния въздух, на проверяващите не са представени протоколи от извършен анализ на състава на инфилтрата за първото тримесечие на тази година, както и протоколи от извършен анализ на състава на повърхностните отпадъчни води от производствената площадка.

По време на проверките е установено превишение на разрешената емисионна норма за прах на изпускащо устроийство. Извършено е депониране на отпадъци извън клетките на депото за неопасни отпадъци в Шишманци, което е нарушение на условие от комплексното разрешително.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.