1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РСПБЗН - Кюстендил призова всички ловци да спазват правилата за пожарна безопасност

РСПБЗН - Кюстендил призова всички ловци да спазват правилата за пожарна безопасност

В първия ден от ловния сезон бе причинен голям пожар след хвърляне на пиротехнически изделия в района на с. Червена ябълка

В края на миналата седмица бе открит сезонът за групов лов на едър дивеч. Започнаха организираните излети на ловни дружинки и това създаде реални предпоставки за възникване на пожари. В първия ден от ловния сезон бе причинен голям пожар след хвърляне на пиротехнически изделия в района на с. Червена ябълка, който се разви в посока връх Руен и с. Сушица, общ. Трекляно.

Наличието на суха растителност и високите температури благоприятстваха развитието на пожара и огънят обхвана територия от около 200 дка. Пожарът е потушен от екипи на РСПБЗН - Кюстендил, екип "Спасителна дейност" - ОУПБЗН, Държавно лесничейство, Планинската спасителна служба, РДГП, местно население и ловната дружинка и е предотвратено навлизането на огъня в горски масив, не са допуснати материални щети.

За ограничаването на пожарите в селскостопанския и горски фонд РСПБЗН - Кюстендил, изпрати уведомително писмо до ЛРД, с което настоява председателите на ловните дружинки да предприемат мерки за недопускане на пожари и преди всеки ловен излет ловците да бъдат инструктирани да спазват правилата за пожарна безопасност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.