1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Седем села във видинската община Бойница са в бедствено положение

Седем села във видинската община Бойница са в бедствено положение

Снимка:

Затворени за движение са пет пътни участъка

Седем села във видинската община Бойница са в бедствено положение. Заради снегонавявания и аварирала снегопочистваща техника затворени за движение са пет пътни участъка в област Видин. Шести ден е затворен и граничният пункт Ферибот Видин. Другите два гранични пункта - Брегово и Връшка чука, са отворени, но трафикът е слаб.

Непроходими са пътищата между Кула и Бойница, Синаговци - Грамада, Раковица - Киряево, Грамада - Кула и Церова вода - Раковица. Останалите пътища са проходими при зимни условия.

Според кмета на община Бойница Анета Генчева, жителите на седемте съставни села са блокирани в снежен капан и са в бедствено положение. Екип от координационния център с високо проходима техника се опитва да достави лекарства за трите социални институции в общината, където домуват хора с психични проблеми.

След организираната от кмета на община Видин Герго Гергов акция за почистване на града от снежната покривка, която надвишава 60-сантиметра, са почистени основните улици и районите около учебните заведения. В акцията бяха включени цялата налична техника на фирма "Чистота", допълнителни машини от частни фирми и около триста души, работещи в общинските структури. Очаква се днес да бъдат заредени резервоарите за гориво в учебните заведения, за което са осигурени 30 тона нафта, предаде БНР.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.