1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Сидни налага санкции за прахосване на вода

Сидни налага санкции за прахосване на вода

В периода от декември до февруари в Австралия бяха регистрирани рекордно високи температури

Изминалото лято в Австралия беше най-горещото в историята на Петия континент. Рекордните температури и липсата на валежи доведоха до големи щети в селското стопанство. Големите градове също страдаха от недостиг на вода.

Градската администрация на Сидни предприема мерки с цел да ограничи прахосването на вода. На сайта на общината се съобщава за парични санкции, които ще се налагат на граждани и фирми, ако не пестят живителната течност. С тази инициатива градът се присъединява към усилията на щата Нов Южен Уелс да преодолее последствията от сушата. Мерките влизат в сила в началото на следващата седмица.

С глоба ще се наказват домакинства, които поливат градините си, както и компании, които не спазват разпоредбите за пестене на вода. Фирмите са призовани да отстранят всички капещи кранчета и течащи тоалетни казанчета, в противен случай ще бъдат санкционирани с 550 австралийски долара, или 340 евро. За частните домове глобите достигат 150 евро.

В периода от декември до февруари в Австралия бяха регистрирани рекордно високи температури. Темата за пестене на вода при суша беше и сред най-обсъжданите при парламентарните избори по-рано този месец. Мерки за ограничаване на водното потребление в Сидни за последно е имало през 2009 година.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.