1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Siemens постепенно ще прекрати дейността си в областта на слънчевата енергия

Siemens постепенно ще прекрати дейността си в областта на слънчевата енергия

280 служители на компанията са заети в сектора на фотоволтаиците

Германската индустриална компания Siemens постепенно ще прекрати до 2014 г. дейността си в областта на слънчевата енергия, тъй като не е успяла да намери купувач за нея, съобщава lev.bg.

Седем месеца след като Siemens обяви началото на дейността си в тази област, няколко компании проявили интерес, но продажба не била осъществена. В резултат на това дейността ще бъде прекратена, заяви говорител на компанията, потвърждавайки информация на икономическия ежедневник "Ханделсблат".

280 служители на компанията са заети в сектора на фотоволтаиците, главно в Израел. През 2009 година тя купи израелската компания за слънчева енергия Solel Solar за 284 милиона евро и до днес тя съставлява голяма част от дейността й в сектора на слънчевата енергия.

Siemens ще изпълни текущите поръчки и ще прекрати постепенно дейността си в слънчевата енергия. "Тя ще бъде напълно прекратена през пролетта на 2014 година", уточни говорителят.

Германската компания Bosch също обяви в края на март, че иска да продаде или да прекрати фотоволтаичната си дейност, съсредоточена в отдела й "Слънчева енергия", в който са заети около 3000 души, отбелязва АФП.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.