1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Синоптиците предупреждават за рекордни жеги през почивните дни

Синоптиците предупреждават за рекордни жеги през почивните дни

Утре в сила ще е жълт код

Рекордни жеги през почивните дни. Синоптиците предупреждават за температури до 38 градуса. Днес следобед почти в цяла България температурите ще превишат 30 градуса.

Още от утре, 9 юли, вече започват предупредителните кодове на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Утре в сила ще е жълт код - третият по сериозност за опасно високи температури. Най-горещо ще е в неделя и понеделник, тогава се очакват температури до 38 градуса и в Западна България. В градовете Видин и Сандански за неделя се очакват температури близки до рекордните. Но рекорди може и да няма, защото неведнъж през юли сме имали температури около 40 градуса, а засега не се очаква да е чак толкова горещо.

Избягвайте престоя директно под слънцето в най-горещите часове на деня. Всички досега очаквахме с нетърпение да стане слънчево и горещо за море и планина, а сега вече искаме почивка от жегите.

Но горещото време ще продължи доста дълго. Това е и най-изтощително за организма, когато жегите са продължителни. Така че почивайте си повече и не забравяйте често да се разхлаждате.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.