1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Снегът затвори пътища в три добруджански общини

Снегът затвори пътища в три добруджански общини

Силен вятър и снегонавявания усложниха обстановката в Добричка област, селища останаха без ток и вода

Затворен за движение от 10 часа днес е пътят от Златни пясъци през Албена, Балчик, Каварна и Шабла до границата с Румъния. От Областното пътно управление посочват като причина за спиране на движението по крайморското трасе обилния снеговалеж, силния вятър и образуваните снегонавявания. Ограничението е в сила до 15 часа днес. Пътният участък, който преминава през три добруджански общини, се почиства усилено. 19 села в областта и част от Добрич са без електрозахранване, част от тях – и без вода заради аварии на помпени станции.

В цяла Добричка област вали сняг. 30 машини на пътноподдържащата фирма почистват републиканската мрежа по всички направления. Заради снеговалежа видимостта навсякъде е ограничена. Температурата е минус 6 градуса, а снежната покривка 17 см.

12 автомобила са затънали в преспи тази сутрин на входа на гр. Каварна, съобщиха от Гражданска защита в Добрич. Прекъснато е електрозахранването в крайморските села Езерец и Крапец. В района на околовръстния път на Добрич е аварирал ТИР. Автобусите от Автогара Добрич не обслужват и дестинацията за Силистра.

11 автомобила почистват основната улична мрежа в областния център. Основната цел е да се осигури проходимостта на градския транспорт. Кметът Детелина Николова е разпоредила да се работи на непрекъснат режим по улиците и недопускане спиране на масовия градски транспорт. След спиране на интензивния снеговалеж ще започне почистване и на второстепенните улици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.