1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Сотир Цацаров: Проверяваме 98 сделки по сигнал на земеделския министър Мирослав Найденов

Сотир Цацаров: Проверяваме 98 сделки по сигнал на земеделския министър Мирослав Найденов

Снимка:

Това е задача, която не е толкова присъща на прокуратурата, заяви новият главен прокурор на страната

Новият главен прокурор на страната Сотир Цацаров не е очарован от проверката на заменките с горски земи, която трябва да направи, стана ясно днес. Повод за думите му стана сигналът на земеделския министър Мирослав Найденов. След скандала с 29-те декара дюни край Несебър той поиска проверка от прокуратурата на всички заменки с държавни земи от горския фонд от 2003 г. досега.

Проверяваме 98 сделки по този сигнал, мисля, че това е задача, която освен че е прехвърляне на огромна работа, не е толкова присъща на прокуратурата, заяви Цацаров.

Прокуратурата се схваща и приема като всеобхватен контролен орган в тази държава, защото е прокуратура и защото е най-удобно всичко да се прехвърля на нея, поясни още той.

Главният прокурор заяви, че скоро ще има новини и около делото САПАРД. До два-три дни ще кажа защо прокуратурата се отказа да обжалва решението на съда, каза Цацаров. В края на миналата година съдът оправда обвиняемите по делото за източване на европари, а отговорният прокурор Стойчо Ненков не обжалва решението. Тогава започна разследване защо е постъпил така.

Имам предвид нещо, свързано с "нормалния ход" на делото и начинът, по който е било разпределено до конкретен прокурор, каза Цацаров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.