1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Стартира есенната залесителна кампания в Горна Оряховица

Стартира есенната залесителна кампания в Горна Оряховица

Инициативата е част от мерките, предприети от Общинска администрация за обновяване на дървесните видове

Започна есенната залесителна кампания в Горна Оряховица. Това информираха от пресцентъра на общината. До края на ноември общинско предприятие „Озеленяване” ще засади повече от 300 дръвчета бреза, явор, ясен, червен дъб. Дръвчетата са закупени от разсадника в Първомайци.

Фиданките ще се засадят в парковете „Детски кът”, „Градска градина”, „Никола Петров”, както и по улици „Вичо Грънчаров” и „Св. Княз Борис I”. Председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, кметът инж. Йордан Михтиев и зам.-кметът инж. Добромир Добрев вчера поставиха началото на есенното залесяване в Горна Оряховица. Инициативата е част от мерките, предприети от Общинска администрация за обновяване на дървесните видове в Горна Оряховица.

Тази година бяха премахнати повече от 300 изсъхнали дървета в центъра и периферията на града. На тяхно място в парк „Детски кът” бяха засадени 140 дръвчета, още 500 фиданки се засадиха на предвидените за това места в Горна Оряховица, а други 234 бройки бяха раздадени от общинското предприятие на граждани. Още 330 фиданки бяха предоставени на кметствата и на детските градини в община Горна Оряховица.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.